Logo LUCA School of Arts
Screening MATANGI / MAYA /M.I.A.
18.10.2019, 15h30
Cultuurcentrum C-mine, Genk

Steve Loveridge - Verenigde Staten - Verenigd Koninkrijk - Sri Lanka- 2018 – 90 min., 

"Ik sterf nog liever dan deze film af te werken." Vijf jaar geleden was Steve Loveridge onvermurwbaar: de documentaire over zangeres M.I.A. ('Paper Planes') waaraan hij in 2011 begonnen was mocht verticaal geklasseerd worden. Gelukkig heeft hij geen woord gehouden: 

'Matangi/Maya/M.I.A.' biedt een unieke kijk in het hart en het hoofd van de muzikant. Het helpt dat Loveridge haar al twintig jaar kent en dat hij de film bij elkaar gepuzzeld heeft uit 700 (!) uur beeldmateriaal. Een flink deel daarvan werd vastgelegd door M.I.A. zelf of een van haar familieleden. Toch is dit allesbehalve een hagiografie en heeft M.I.A. de docu al publiekelijk bekritiseerd. Het tegendeel zou pas echt verbaasd hebben, want deze dochter van een Tamil-revolutionair is een geboren dwarsligger, zoals blijkt uit 'Matangi/Maya/M.I.A.'. (C.V.)

Deze film maakt deel uit van het Minima Docta programma, een platform voor maatschappelijke discussie en documentaire cinema o.l.v. Jeroen Laureyns en Wim Lambrecht met de steun van LUCA School of Arts Campus Sint-Lucas Gent, Onderzoekseenheid Image, Kunstencentrum CAMPO, Cinema Sphinx en 019.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie