Logo LUCA School of Arts
Jong Talent 19 - Fie Van Laer

Motifs en mouvement - Fie Van Laer

"Motifs en mouvement" is een collectie geweven interieurtextiel. Ze is het resultaat van een beeldende zoektocht waarbij muziek werd omgezet in patronen. Daarbij speelt ritme een belangrijke rol. Het ritme bepaalt hoe de vlakken in het beeld zich tot elkaar verhouden. Dat creëert zowel orde als dynamiek. De collectie is een zoektocht naar de balans tussen beide. Inspiratie haalt Fie uit geometrische, architecturale patronen. Die patronen breken open. Ze gaan dansen als stofdeeltjes in het licht.

Naast een beeldende ontdekkingstocht, is Motifs en mouvement ook een technisch onderzoek. De collectie exploreert het effect van de gebruikte bindingen en materialen op het omgevingsgeluid. Door te spelen met reliëf en dikte, en door geluidsabsorberende materialen zoals linnen te gebruiken, verbeteren de akoestische eigenschappen van de weefsels.

Met de verbetering van de akoestiek en de levendige/beweeglijke beelden, wil Fie strakke open ruimtes verzachten. De dynamische beelden contrasteren met strakke en statische ruimtes. De geluidsgolven kaatsen niet terug maar worden opgenomen in het weefsel.

 

contact: 

fievanlaer@gmail.com

https://fievanlaer.squarespace...

https://www.instagram.com/fiev...

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie